Već dugi niz godina, Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača u suradnji s udrugama i ustanovama organiziraju pregršt događaja i manifestacija pod zajedničkim nazivom Dani pjesme, kruha i vina Pitomača - Vidovo, koji se svake godine održavaju  vezano uz 15. lipnja, blagdan Sv. Vida - zaštitnika Pitomače.

Najznačajniji događaj svakako je Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja“ Pitomača kojega od samih početaka prati Hrvatska radio televizija.

Od stalnih događaja tu su: završne priredbe vrtića, osnovne škole; smotra folklora; teniski turnir, vatrogasni kup „Za Štefinu“, izložba vina; izložba proizvoda i usluga Pitomača; pitomačka biciklijada; izložbe slika; KUP općine Pitomača u ribolovu udicom na plovak; Memorijalni turnir u odbojci na pijesku “Lozićev put“; Natjecanje u bacanju kamena preko Drave i mnoge druge.

Cilj manifestacije je obogaćivanje ponude i promocija destinacije kroz zabavne, kulturne, sportske, enološke i gastronomske priredbe te stvaranje nematerijalne kulturne baštine (skladbe) ovog dijela Hrvatske.

Manifestacija ima veliki značaj za turističku ponudu, a ujedno je i najznačajniji godišnji događaj na području općine Pitomača kojega u 10 dana posjeti oko 5.000 ljudi iz bliže i dalje okolice i inozemstva.


Pogledajte fotogaleriju s Vidova 2014. godine