Sportske vijesti

U  nedjelju 25. veljače 2018. godišnju izvještajnu skupštinu održao je Športsko ribolovni klub "Smuđ" Križnica u pitomačkom Društvenom domu na "Gredi". Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Davor Crlenjak. Posebno je pozdravio goste RK Klen iz Svete Marije, ŠRK Šaran, ŠK Križnica iz Križnice, ŠK Greda iz Pitomače, glazbenike limene glazbe, Pitomača, medije i podnio izvještaj o radu za proteklo razdoblje. Rekao je da su odradili  nekoliko značajnih radnih akcija. U proljeće u suradnji sa ŠRK Križnica iz  Križnice očistili su dio škarpe Grabe i Stare Drave u Križnici. Tokom ljeta u nizu radnih akcija pripremali su staze za natjecanje, obnavljali neke devastirane gati. U 10. mjesecu zajedno s RK Križnica radili su na uređenju i pripremama za održavanja 10. Štukijade, koju su uspješno odradili. U 2017. godine posvetili su se u radu mladih članova i povećali broj kadeta, kadetkinja i juniora. U 12. mjesecu 2017. godine potpisali su Povelju prijateljstva  "Drava nas spaja", sa sportskim ribolovnim klubom KLEN iz Svete Marije, koja je rezultat višegodišnjeg druženja. Potpisnici su se obvezali da će se zalagati za daljnje jačanje prijateljskih odnosa,  jačati zajedničke aktivnosti, razvoja i iskustva na polju slatkovodnog ribarstva  i natjecateljskog ribolova. Povelju prijateljstva "DRAVA NAS SPAJA" uz predsjednike obiju klubova, Antuna Kednenca i Davora Crlenjaka,  potpisali su i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek  i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

U protekloj godini organizirali su klupsko natjecanje seniora i kadeta. U dvije kategorije nastupili su na županijskom kupu, gdje su kadeti osvojili prvo mjesto ekipno i osigurali nastup na sletu kadeta , koji je održan na Topoljskom dunavcu u Baranji.i osvojili vrlo dobro 12. mjesto ekipno u RH. Seniori nisu uspjeli ostvariti plasman za sedmu sezonu. Ekipa seniora  nastupila je na kupovima u Pitomači, Orahovici, i na kraju zbrojem bodova osvojili su ekipno treće mjesto. Seniori su sudjelovali na natjecanju kuhanja fiša u Osijeku na sajmu Salori. Na gastro manifestaciji "Ljeto riba uz Dravu" i ostvarili 3. mjesto. Ekipa kadeta već 17 godina zaredom sudjeluje na državnim natjecanjima za mlade i promiče svoj klub, Općinu. Županiju i RH. Zahvalio se sponzorima koji su im to omogućili.

Skupština je usvojila financijski plan i plan rada za naredno razdoblje, planirano je uz ostalo u povodu Dana planeta zemlje održati veliku radnu akciju čišćenje škarpe Stare Drave i Grabe. Organizatori su male školu ribolova, planiraju veliko uzvratno druženje s pobratimima iz Svete Marije. Predsjednik kluba Antun Kednenec zahvalio se na donaciji na proslavi potpisa Povelje prijateljstva u Svetoj Mariji i najavio je uzvratni posjet tokom ljeta ove godine. Planiraju kao gosti doći u većem broju, jer njihovi članovi žele vidjeti Križnicu, posebno oni koji tu još nisu bili. Doći će s predstavnicima svoje Općine i obećao kroz vrijeme donaciju izgradnje jednog gata na vodama Grabe. Svim prisutnima, posebno gostima zahvalio se predsjednik Davor Crlenjak i pozvao na riblje specijalitete na zajedničkom ručku.

Tekst i foto: Barica Mihoković

U petak, 23. veljače 2018. članovi Karate kluba Podravski sokol iz Pitomače su polagali za (neki) prva, a neki (veća) zvanja. Svi su uspiješno položili.

Za prvo zvanje 9.KYU polagali su:
Kevin Karas
Jan Perović
Vito Radelić
Fran Radelić
Leona Kostadinović
Tara-Nicol Bonačić

Malo stariji i iskusniji:
Lana Kostadinović - 6.KYU
Danilo Bakov - 6.KYU
Jana Zvonar - 5.KYU
Fran Zvonar - 5.KYU

Imali smo i polaganje za majstorsko zvanje (1.DAN) za koje su polagali David Osmanović i Marko Bogović

Čestitamo svim članovima i od njih očekujemo vrhunske rezultate.

Dana 15. veljače 2018. godine mlade kadetkinje Stolnoteniskog kluba Pitomača, nastupile su u Varaždinu gdje je  održana poluzavršnica Državnog prvenstva osnovnih škola u stolnom tenisu, braneći boje Osnovne Škole Petra Preradovića Pitomača. U vrlo jakoj konkurenciji naše djevojke su pokazale vrlo dobru igru te osvojile 4. mjesto. Uz malo više sportske sreće mogle su se vratiti i okićene brončanom medaljom. U Varaždinu su nastupile; Ilona Čop, Nina Virovac i Paula Špoljarić. Njihov mentor učitelj Ivan Kos i njihov  trener Mirko Debeljak  zadovoljni su njihovim nastupima i ističu da pojačanim radom i treninzima imaju velike perspektive u budućim natjecanjima.


Danas se u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Zagrebačkog atletskog saveza održalo Državno dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore.
Atletski klub Virovitica imao je jednu predstavnicu, Paulu Rakijašić u utrci na 1500 metara.
Paula je na prvenstvo došla sa najboljim osobnim rezultatom 4:38,94. Bolji osobni rezultat od Paule imala je jedino Klara Andrijašević sa 4:31,30. Kako je Paulin trener Siniša Špiranec i predviđao ova utrka je bila nešto sporija, ali s jakim finišem i završnih 4:40,69 bilo je dovoljno da nedavno osnovani AK Virovitica dobije seniorsku dvoransku prvakinju Hrvatske na 1500 metara.
Veliki je ovo rezultat ne samo za Paulu, njenog trenera Špiranca, klub već i za grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju.
Ovo je bila samo kruna jednog nevjerojatno uspješnog dana u kojemu su ranije tijekom dana mladi virovitički atletičari osvojili pregršt medalja na Atletskim igrama u Varaždinu, a Paula je ovime ispisala povijest virovitičke atletike i sporta općenito.

Ovim putem se svi članovi kluba s Upravom na čelu zahvaljuju županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji koja je prepoznala važnost ulaganja u sport i mlade te osigurala prijevoz i ovoga puta za odlazak na natjecanje u Varaždin.

Državno dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore rezultati:
1. Paula Rakijašić - AK Virovitica 4:40,69
2. Klara Andrijašević - AK Sveti Marko, Makarska 4:43,80
3. Katarina Vukančić - AGRAM, Zagreb 4:45,10

Atletske igre Varaždin - rezultati

Bacanje loptice - djevojčice 2007. (ukupno 20 natjecateljica u tom godištu)
1. mjesto - Lamija Dragosavljević - AK Virovitica
2. mjesto - Ema Vanjhal - AK Virovitica
3. mjesto - Vanja Brozović - AK Virovitica

Bacanje loptice - ml.kadeti
3. mjesto - Leon Ožvat - AK Virovitica

Bacanje loptice - limači 2010.
1. mjesto - Filip Rajnović - AK Virovitica

Skok u dalj iz mjesta - djevojčice 2008.
1. mjesto - Mia Teskera - AK Virovitica

Skok u dalj iz mjesta - limači 2010.
1. mjesto - Filip Rajnović - AK Virovitica

Trčanje 30 metara visoki start - djevojčice 2008.
3. mjesto - Mia Teskera - AK Virovitica

Štafeta 4x20 m skakanje u vreći - djevojčice
3. mjesto - AK Virovitica - Mia Teskera, Ema Vanjhal, Lamija Dragosavljević, Vanja Brozović

Štafeta 4x20 m skakanje u vreći - dječaci
1. mjesto - AK Virovitica - Marko Benčina, Leon Ožvat, Vili Vezmarović i Marko Jurić.


Drugu važnu pobjedu u nizu na domaćem su terenu, prošle subote, ostvarile rukometašice ŽRK „Pitomača“, koje su u utakmici 15. kola 1. HRL za žene, pobijedile rukometašice ŽRK „Umag“ rezultatom 30:27 (18:13). Pred dobro popunjenom pitomačkom školsko-sportskom dvoranom od početka utakmice postavile su se kvalitetnije od svojih suparnica i nakon početnih 3:3 (7. minuta) više nisu dopustile da ih gošće ozbiljnije ugroze. Prednost Pitomačanki do poluvremena je narasla na +5, a u nastavku se u dva navrata  podigla i na +9 (26:17, 29:20). Zadovoljne visokim vodstvom Pitomačanke su u završnih 10-tak minuta dosta mijenjale i izgubile ritam, što su iskusne gošće iskoristile i serijom od šest uzastopnih pogodaka svoj poraz učinile podnošljivim. Do važne pobjede koja je Pitomačanke ostavila iznad zone ispadanja, domaće je predvodila efikasna Ćurić sa 9 pogodaka te raspoložena vratarka Jug sa 14 obrana, a svoj doprinos pobjedi dale su i  Rajnović, Pavlović, Kožnjak 5, Kožarić 5, Štefanec 1, Brlas, Kirin, Petković, Božić 1, Magić 4, Mioč 5 (1), Ferić, Šandor 5 (2), Šandrovčan i Fel.

U nastavku borbe za opstanak, idućeg vikenda Pitomačanke gostuju u Bjelovaru, a nakon toga u zaostaloj utakmici 13. kola u Pitomači gostuju rukometašice ŽRK „Zamet“ iz Rijeke (utorak, 27.02.).


U Sportskoj dvorani Osnovne škole Petar Preradović u Pitomači u organizaciji PowerLifting Kluba MAKSIMUM, održat će se 10. i 11. ožujka 2018. godine, 2. Pitomača Open u Powerliftingu & Bench pressu.  Natjecanje u Pitomači prvo je natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u 2018. godini, a natjecatelji će moći nastupati u dvije discipline, u Powerliftingu i Bench pressu.


U srijedu 14. velajče 2018. godine, u dvorani OŠ Eugena Kumičića u Slatini održano je prvenstvo SŠD srednjih škola u badmintonu u kategoriji djevojaka i mladića.

 Ekipa naše škole sudjelovala je u sljedećem sastavu:

Djevojke:

  1. Ana Vusić
  2. Iva Vusić
  3. Sandra Greguraš
  4. Ivona Šimić

Djevojke su odličnom igrom stigle do finala gdje su izgubile od ekipe Slatine i osvojile 2. mjesto.

Mladići:

  1. Andrej Abramović
  2. Pavo Gavrić
  3. Kristijan Šimunija
  4. Markus Čižmar

Pod vodstvom prof. TZK Maje Kirin, Mladići su zauzeli 3. mjesto.

Čestitke svim natjecateljima!

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...