Rad općinske uprave

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Pitomača, prigodnim programom, uz nazočnost ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, kao i saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, zamjenika župana Darka Žužaka, službeno su označeni radovi na obnovi rodne kuće pjesnika Petra Preradovića, a povodom 200 godina rođenja ovog hrvatskog pjesnika, projekta koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i EU fondova.

– Radi se o objektu za čiju nam je obnovu iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, projekt „Preradović & Csokonai“ odobreno 1,4 milijuna eura. Visina ulaganja s hrvatske strane iznosi 846.234 eura, a općinski udio u projektu je 126.935 eura, od kojih će 80 posto pokriti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ministarstvo turizma odobrilo je iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini 512.520 kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje opremanja i nabave multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića u Grabrovnici, za što će narednih dana biti objavljen javni natječaj – o projektu nam je kazao načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Predviđeno je da obnova rodne kuće Petra Preradovića završi osam mjeseci.
(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović i Kristijan Toplak)

Članovi Općinskog vijeća Pitomače donijeli su I izmjene i dopune proračuna kojima je zbog uravnoteženja prihodovne s rashodovnom stranom proračun s dosadašnjih 29,990 milijuna kuna povećan na 35,197 milijuna kuna. Kao najpovoljnija ponuda nakon provedenog nadmetanja za obnovu rodne kuće Petra Preradovića u memorijalni muzej s iznosom od 5,627 milijuna kuna na sjednici je izabrana tvrtka „Bistra“ iz Đurđevca, a za uređenje pješačke staze i pješačkog prijelaza u sklopu postojećeg željezničko-cestovnog prijelaza s ponudom od 224.550 kuna tvrtka „Kograd“ iz Pitomače.

a sjednici Vijeća donijeta je i odluka o davanju financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice za dva odobrena projekta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, “Zajednički dom” i projekta “Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači“. Nakon što je ponuda pitomačke tvrtke „Alumontaža“ odabrana kao najpovoljnija za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni “Rakitka 1” u Kladarama radi izgradnje poslovne hale, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu općinski vijećnici su imenovali članove povjerenstava za zakup, odnosno uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača te prihvatili i predložene I. izmjene i dopune financijskog plana Centra za kulturu „Drago Britvić“.

Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli općinskih priznanja koja će se laureatima dodijeliti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati 14. lipnja povodom proslave Dana općine. Tako će Zlatna plaketa “Grb Općine Pitomača” biti dodijeljena ministrici kulture, dr. sc. Nini Obuljen Koržinek, srebrna Tamburaškom orkestru HRT-a, a Povelje s likom Petra Preradovića dobit će Dobrinko Vedriš i Edvard Željko Barčan iz Pitomače, Josip Mikolčić iz Lukača, Siniša Krajač iz Zagreba, Sani Lukić iz Bjelovara, Hrvatski radio Studio Osijek te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, zc)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) donijelo je odluku o sufinanciranju projektnih prijedloga za Program pripreme lokanih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Među poslanim projektnim prijedlozima odobrena su sredstva Općini Pitomači iz Virovitičko-podravske županije i Općini Kloštar Podravski iz Koprivničko-križevačke županije.

Općini Pitomači odobrena su sredstva u iznosu od 250.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači. Odobrenjem projektnog prijedloga izrade tehničke dokumentacije i ishođenja dozvole za gradnju ukupne vrijednosti 298.150,00 kn ostvariti će se svi nužni preduvjeti za realizaciju projekta Centra kompetentnosti u Pitomači, odnosno izgradnju i opremanje.

Općini Kloštar Podravski odobreno je sufinanciranje u iznosu od 170.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Polivalentni objekt javne namjene. Projektnim prijedlogom ukupne vrijednosti 198.575,00 kn stvoriti će se svi nužni preduvjeti za narednu fazu realizacije polivalentnog objekta javne namjene na području općine Kloštar Podravski.

Oba uspješno odobrena projektna prijedloga izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, za jedinice lokalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije, odobrilo je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 4.100.000 kuna, a sa sredstvima za gradnju Područne škole u Bakiću (nositelj Virovitičko-podravske županije) to je ukupno 4.500.000 kn. Gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Virovitičko-podravske županije ugovor su potpisali u Hotelu Panorama u Zagrebu s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac.

 • Općina Pitomača (zajednički dom) – 200.000,00 kn;
 • Grad Virovitica je dobila ukupno 700.000,00 kuna (rekonstrukcija Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama – 400.000,00 kn i sanacija kolničke konstrukcije u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu – 300.000,00 kn),
 • Grad Orahovica (izgradnja pješačkih staza na grobljima – 100.000,00 kn);
 • Općina Crnac (izgradnja pješačkih staza u Crncu, Radićeva ulica) – 300.000,00 kuna;
 • Općina Čađavica (uređenje Društvenog doma u Čađavačkom Lugu) 250.000,00 kn;
 • Općina Špišić Bukovica (rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u naselju Bušetina) – 200.000,00 kn;
 • Općina Suhopolje (uređenje i asfaltiranje pješačke staze u Suhopolju) – 300.000,00 kn;
 • Općina Sopje (uređenje Društvenog doma u Kapincima) – 150.000,00 kn;
 • Općina Zdenci (rekonstrukcija tj. dogradnja i nadogradnja javne zgrade prostorija NK Sloga u Zdencima) – 250.000,00 kn;
 • Općina Čačinci (održavanje nerazvrstanih cesta na području općine) – 200.000,00 kn;
 • Općina Nova Bukovica (izgradnja pješačke staze u Zagrebačkoj ulici u Novoj Bukovici) – 100.000,00 kn;
 • Grad Slatina (rekonstrukcija nerazvrstane ceste između ulica Braće Radića i Ulice sv. Marka Križevčanina) – 150.000,00 kn;
 • Općina Mikleuš (uređenje lokalne ceste u Ulici bana Jelačića u Mikleušu) – 200.000,00 kn;
 • Općina Gradina (izgradnja Društvenog doma u Bačevcu) – 350.000,00 kn;
 • Općina Lukač (izgradnja Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom) – 400.000,00 kn;
 • Općina Voćin (sanacija postojeće nerazvrstane ceste – Vinkovačka ulica u Voćinu) – 250.000,00

Općina Pitomača izlaže na Javni uvid Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Pitomača. Uvid u Prijedlog Programa raspolaganja, s popratnom dokumentacijom, može se od 22. svibnja 2018. godine do 05. lipnja 2018. godine izvršiti radnim danom od 09:00 do 14:00 sati u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33 405 Pitomača.

Zainteresirane osobe mogu dati prigovore na Prijedlog Programa najkasnije do isteka javnog uvida. O prigovorima će odlučivati Općinsko vijeće općine Pitomača u roku od 30 dana. Prigovori na Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača moraju biti čitko napisani, uz ime, prezime i adresu podnositelja, te se moraju dostaviti Općini Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33 405 Pitomača, zaključno sa 05. lipnja 2018. godine. 

Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem - ovdje
PRILOG 1 : Popis katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH po katastarskim općinama. - ovdje
PRILOG KKP-1: Kopija katastarskog plana - poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH za Općinu Pitomača - ovdje
P
RILOG KKP-2: Kopija katastarskog plana - zaštoćeno područje (Natura 2000) - ovdje
PRILOG KKP-3: Kopija katastarskog plana - površine određene za zakup na 25 godina za Općinu Pitomača - ovdje
PRILOG 3: Popis svih katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH određenih za davanje u zakup na 25 godina. - ovdje
PRILOG KKP-4: Kopija katastarskog plana - površine određene za zakup na 25 godine - ovdje
PRILOG 4: Popis katastarskih čestica u vlasništvu Republike Hrvatske koje će se na području Općine Pitomača dati za povrat i za zamjenu u slučaju kada nije moguć povrat imovine oduzete za vrijeme Jugoslavenske komunističke vladavine - ovdje
PRILOG KKP-5: Kopija katastarskog plana - površine određene za povrat za Općinu Pitomača - ovdje

 • Najnovije vijesti
 • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...