Rad općinske upraveJavna rasprava o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom Općine Pitomača za razdoblje od 2017. do 2022. godine, radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi, javnosti, trajat će od 21. veljače do 22. ožujka 2018. godine.


Mišljenja, prijedlozi i primjedbe javnosti dostavljaju se zaključno do 22. ožujka 2018. godine na adresu Općina Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1. Nacrt Plana gospodarenja otpadom Općine Pitomača za razdoblje od 2017. do 2022. godine dostupan je na internet stranicama Općine Pitomača (www.pitomaca.hr) (Nacrt plana - pdf).

U navedenom razdoblju, javni uvid moguće je izvršiti i u prostorijama Općine Pitomača svakim radnim danom u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Mišljenja, prijedloge i primjedbe treba dostaviti u pisanom obliku s imenom i prezimenom, adresom i vlastoručnim potpisom, odnosno nazivom pravne osobe, potpisom ovlaštene osobe i pečatom s priloženim potrebnim prilozima za razumijevanje.

 


Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, izdao je građevinsku dozvolu pitomačkom Vodakomu za kanalizaciju Aglomeracije Pitomača (naselja Pitomača, Kladare, Otrovanec, Mala i Velika Črešnjevica, Grabrovnica i Dinjevac), odnosno za Fazu 1 u kojoj su naselja: Pitomača, Kladare, Dinjevac, Grabrovnica i Otrovanec. Krajem studenog prošle godine, izdana je građevinska dozvola za Aglomeraciju Stari Gradac. Tvrtka Vodakom d.o.o. iz Pitomače s partnerom Općinom Pitomaču trenutno provodi  veliki projekt naziva EU Projekt Pitomača koji čine tri povezane funkcionalne cjeline i to:

– Aglomeracija Pitomača,

– Aglomeracija Stari Gradac,

– Rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Pitomača

Procjenjena vrijednosti radova ova tri projekta iznosi oko 124.000.000,00 kuna. Prema riječima načelnika Općine Pitomača, Željka Grgačića, ove godine se očekuje početak radova na aglomeraciji Projekt Pitomače. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)


U utorak je u Općinskoj vijećnici Općine Pitomača održana 5. sjednica Općinskog vijeća pod predsjedanjem Rikarda Bakana. Nakon aktualnog sata Općinski su vijećnici donijeli Statutarnu odluku vezanu uz promjene Statuta Općine Pitomača, a radi usklađenja sa važećim zakonskim propisima, izmijenili su Program korištenja socijalne skrbi na području općine, prihvatili izvješća Općinskog načelnika o izvršenju programa održavanja i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, donijeli odluke o davanju financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice za dva općinska projekta sufinancirana od strane nadležnih ministarstva. Zanimljiva rasprava vodila se oko donošenja odluke o načinu pružanja usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Pitomača, kao i Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim te divljim životinjama, zbog aktualnosti ove problematike. Na kraju sjednice donesen je i Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje općine Pitomača za 2018. godinu te je tvrtki Herbarium d.o.o. Pitomača dana prethodna suglasnost za prodaju nekretnine u Poduzetničkoj zoni „Rakitka 1“ u Kladarama tvrtki „Alumontaža Pitomača“ d.o.o. Pitomača, pod istim uvjetima kao što je predmetnu nekretninu i kupila od Općine Pitomača, a radi izgradnje pogona novog kupca na ovoj lokaciji.


Početnom konferencijom, koja je održana u Vijećnici Općine Pitomača, započeo je projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Potočnica. Nositelj projekta je Općina Pitomača, a projekt je prijavila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Energetskom obnovom, obnovit će se zgrada Dječji vrtić „Potočnica“ koja je izgrađena 2006. godine. U cijelom vrtiću boravi ukupno 155 djece, 21 zaposlena osoba od čega su 15 odgajatelja i 6 tehničko-pomoćnog osoblja.

Moglo se to čuti na početnoj konferenciji ovog projekta na kojoj je o projektu govorio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, uz nazočnost, između ostalih, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, predstavnika Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Dječjeg vrtića.

Projektom će se, uz postizanje ušteda, provođenjem mjera povećati udobnost i komfor uz optimalnu potrošnju energije, što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja. Cilj projekta je kroz energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića, osigurati uvjete za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini više od 50 posto u odnosu na godine prije provedbe projekta.

Kroz građevinske radove poboljšat će se toplinska zaštitna ovojnica, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora, a postavit će se i novi sustav rasvjete, pa će Dječji vrtić Potočnica koji je danas kategoriziran u D energetski razred, nakon obnova, čija provedba je do 31. siječnja 2019. godine, biti u B razredu. Vrijednost projekt iznosi 870.678,42 kuna, a bespovratna sredstva odobrena su u iznosu od 504.993,21 kuna.

Općini Pitomača, posrednička tijela na projektu bit će: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U sklopu projekta, nabavit će se i jedna privremena informacijska ploča,jedna ploča na Brailleovom pismu kao horizontalna mjera, jedna trajna ploča ili pano. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


U četvrtak 01.02.2018. na igralištu NK Pitomača sastali su se predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Đuro Bukvić, predsjednik nogometnog kluba Pitomača Denis Nemčević te načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Razlog sastajanja bila je Zamolba nogometnog kluba Pitomača prema Županijskom nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije te Hrvatskom nogometnom savezu za sufinanciranje igrališta sa umjetnom travom.

Pročitajte što su o navedenom projektu Izjavili Denis Nemčević, Đuro Bukvić i Željko Grgačić.

DENIS NEMČEVIĆ: Zahvaljujem se gospodinu Đuri Bukviću kao predstavniku Hrvatskog nogometnog saveza koji je došao posjetiti Nogometni klub Pitomača povodom nadolazeće proslave 100-te godišnjice kluba koja će biti 2021. godine. Sukladno toj obljetnici pripremamo neke novosti kao što su sređivanje prostorija nogometnog kluba, te opremanje pomoćnog igrališta umjetnom travom što će biti sufinancirano uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije sa Đurom Bukvićem na čelu.

ĐURO BUKVIĆ:  Iskazan je interes Nogometnog kluba Pitomača, jednog od najstarijih klubova na prostorima Virovitičko-podravske županije za realizaciju projekta nogometnog igrališta sa umjetnom travom. Došao sam danas ovdje da vidimo što, kako i na koji način da pripremimo stogodišnjicu kluba koja je 2021. godine. Pred nama je period od 2,5 godine upravo u ovom segmentu uređenja infrastrukture. Hrvatski nogometni savez je na svojoj skupštini, na sjednici Izvršnog odbora, čiji sam član, donio odluku da u iduće 4 godine idemo u izgradnju infrastrukture kako prvoligaških klubova tako i amaterskih klubova preko Županijskih nogometnih saveza. Ovom prilikom iskazan je interes Nogometnog kluba Pitomača te očekujemo od gospodina Grgačića, načelnika Općine Pitomača da u nadolazećem periodu riješi imovinsko-pravne odnose, tj. da se sve stavi 1/1 na Općinu Pitomača i  da toga momenta ide pismo namjere prema Županijskom nogometnom savezu i Hrvatskom nogometnom savezu da bi mogli ući u sufinanciranje igrališta sa umjetnom travom. Za sada su nagađanja da bi to bilo igralište dimenzija 60x40 metara sa kompletnom infrastrukturom, sa zaštitnim mrežama, novim golovima i sa svim što ide u tom segmentu ili kada to pogledamo podijeljeno, to su 3 igrališta 40x20 metara. Znači da se definitivno škola nogometa koja je ovdje prisutna i gdje je jedna od rijetkih Općina koja ulaže u mlade da bi mogli raditi na zadovoljstvo svog nogometnog kluba i da bi mogle izlaziti nove generacije mladih igrača koji bi poslije stasali u sada četvrtoligašu Pitomači. Očekujem u periodu koji nailazi od Nogometnog kluba Pitomača da do 2021. imamo trećeligaša te smatram da je Nogometnom klubu Pitomača tamo i mjesto. Puna potpora Hrvatskog nogometnog saveza, Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, mene kao člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i prvoga među jednakima u Županijskom nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije.

ŽELJKO GRGAČIĆ: Nadam se da ćemo uskoro uz projektnu dokumentaciju, uz pomoć Nogometnog kluba Pitomača, Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, kao i Hrvatskog nogometnog saveza u  vidu Đure Bukvića odraditi ovaj projekt za koji ne moram puno govoriti koliko će značiti kako za Nogometni klub Pitomača, tako i za svu našu djecu koja će koristiti ovakva prekrasna igrališta. Zahvaljujem se Đuri Bukviću i našem predsjedniku Nogometnog kluba Pitomača Denisu Nemčeviću koji su pokrenuli ovaj projekt i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kako Općina Pitomača tako i Nogometni klub Pitomača, Županijski nogometni savez Virovitičko-podravske županije i Hrvatski nogometni savez odraditi ovaj prekrasan projekt.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...