Vijesti iz poljoprivrede

Sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj Ministarstvo poljoprivrede potiče proizvodnju, preradu te razvoj lokalne infrastrukture s ciljem stvaranja hrvatskog ruralnog područja poželjnim mjestom za život. U posljednje dvije godine ugovoreno je više od 4.500 novih investicijskih projekata u poljoprivredi te poljoprivrednicima isplaćeno 7,9 milijardi kuna potpora, kojima se grade farme, podižu novi trajni nasadi i kupuje mehanizacija.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je Županju gdje je u Kući meda napunio prvu nacionalnu staklenku za med.

Od ponedjeljka, 19. studenog otvoren je Javni poziv za potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018. do 2020. godine ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna.

Dodijeljene odluke za tip operacije 1.1.3. – LAG VIP

Među poljoprivrednicima i poduzetnicima koji su potpisivali ugovore 04.listopada 2018. godine u Ministarstvu poljoprivrede našao se i Poison City d.o.o. čiju projektu dokumentaciju je izradila tvrtka Draft d.o.o.

Virovitičko-podravska županija, gledajući podatke po glavi stanovnika, povukla je najviše bespovratnih EU sredstava iz dva natječaja operacija 4.1.1. i 4.1.2..